Kdo jsme - náš příběh

Vášeň pro kávu od roku 1938

Abychom pochopili, kdo je La Tazza d‘oro, pojďme na cestu zpět v čase před  80 let, kdy manželé Giuseppe a Carmela Murgia otevřeli první pražírnu kávy ve městě Cagliari. Nezapomenutelné roky změn a pokroku, které chceme spolu s vámi navrátit.

Bylo to v roce 1938, na Sardinii byla káva vzácným produktem, vyhrazeným pro malou elitu s ohledem na náklady na suroviny a nedostatek pražíran v této oblasti. Ti, kteří se zastavili v Cagliari, navštěvovali pražírnu nebo jeden z maloobchodů s kávou  La Tazza d’oro.

Je to kvůli vášni zakladatele, neustálému nasazení a pozornosti vůči zákazníkovi,

 se tento nápoj rozšířil po celém území Sardinie a stal se běžným koloritem každého dne.

Postoj k inovacím a hledání neustálého zlepšování vedly naši společnost k tomu, že se v 70. letech 20. století stále více rozrůstala a otevřela továrnu ve Viale Elmas, vybavenou nejmodernějšími stroji.

Podařilo se nám tak zvýšit naši výrobní kapacitu, abychom uspokojili rostoucí poptávku.

V roce 2008 se La Tazza d oro přestěhoval na větší místo v lokalitě Macchiareddu – Cagliari, ze které se šarže balíků odesílají do obchodů v krátké době po upražení, aby se zajistilo dodání vždy čerstvého produktu. Výsledkem je pražená a balená káva na Sardinii, jejíž cesta však hrdě překračuje hranice ostrova.

Od roku 2012

Je to společná vášeň, která spojila dvě důležité skutečnosti v historii italského pražení, silnou a intenzivní vášeň jako ta nejlepší z káva

Díky účasti ve skupině KIMBO sdílí La Tazza d oro stejná kritéria a procesy kvality v různých fázích výroby:

    • výběr nejlepšího původu surové kávy(neustále  sledován a kontrolován odborníky skupiny)
  • sledování fáze předvýroby, pražení a míchání

K tomu je přidána další výhoda ve fázi nákupu surovin: díky příspěním  skupiny Interkom, která se specializuje na obchodování se surovou kávou, La Tazza d’oro pečlivě sleduje úrodu kávy na různých územích tropického pásu. Káva je ve skutečnosti produkt, který pochází ze země, ze stejné plantáže z roku na rok se vyrábí různé druhy ovoce, které se liší podle ročních období, klimatu a povětrnostních podmínek. Odborníci společnosti Interkom každoročně určují nejlepší úrodu a vlastnosti, které nejlépe vyhovují sestavování receptů La Tazza d oro a zajišťují, aby byly v průběhu vždy stejné.

Dnes jsme na Sardinii lídrem s našimi třemi značkami – La Tazza d´oro, Caffè Karalis a Adesso Espresso – naše kávy jsou známé, oceňované a distribuované ve více než 20 zemích a na třech kontinentech. Díky mnohaletým zkušenostem a odvážným a inovativním podnikatelským rozhodnutím jsme schopni nabídnout široký výběr kvalitních produktů a přesný servis klientům, kteří představují naše charakteristické rysy.

La Tazza d’oro dokázala vytvářet a investovat do technologie, dobré a originální, vždy respektující kulturu a tradici dobré kávy. Vždy jsme byli odhodláni uspokojit všechny chutě a zajistit konstantní kvalitu jakékoli směsi. Je to zážitek, technická schopnost a její chuť, díky kterým je tato káva výjimečná. Různé směsi, ve kterých jsou základní ingredience vždy stejné: vášeň, inovace a neustálé odhodlání najít ten správný vkus.

SVĚT KÁVOVARŮ s.r.o.

Štítová 282/23
149 00 Praha-Újezd

+420 602 745 773

info@latazzadoro.cz

© 2020 SVĚT KÁVOVARŮ | IČ: 29042828 DIČ: CZ29042828 | Štítová 282/23 149 00 Praha-Újezd Tel. | +420 602 745 773